Store kulturinstitutioner sender kulturforsyninger til sofaen - Charlottenborg CPHDOX

Store kulturinstitutioner sender kulturforsyninger til sofaen

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 17 Mar 2020

Store kulturinstitutioner sender kulturforsyninger til sofaen

Det Kongelige Teater, Kunsthal Charlottenborg og dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX er nogle af de kulturinstitutioner som her under Coronanedlukninger tager alternative metoder i brug online
Store kulturinstitutioner sender kulturforsyninger til sofaen</br>På Kunsthal Charlottenborg skulle de have vist en stor udstilling med det internationalt anerkendte kunstnerkollektiv DIS, der stod bag den seneste Berlin Biennale på Kunsthal Charlottenborg 19. marts 2020 - men nu viser de kunst online istedet.</br>Foto:
Foto:
Se store billeder her →
På Kunsthal Charlottenborg skulle de have vist en stor udstilling med det internationalt anerkendte kunstnerkollektiv DIS, der stod bag den seneste Berlin Biennale på Kunsthal Charlottenborg 19. marts 2020 - men nu viser de kunst online istedet.
Flere kulturinstitutioner rundt omkring i landet tager lige nu alternative metoder i brug for ikke at lade hele den kulturhungerende befolkning i stikken, mens landet praktisk talt er lukket ned.

Det Kongelige Teater lancerede i fredags en hastigt improviseret hjemmeside, hvor teatret vil forsøge at underholde, informere og interagere med danskerne, mens teatrets huse er lukket ned – og danskerne er med til at bestemme, hvad det skal indeholde. Det Kongelige Teaters medarbejdere har som mange andre fået besked på at arbejde hjemmefra de næste uger. Derfor kan de ikke spille forestillinger.

Fra teatret lyder det, at de gerne vil fortsætte med at bidrage til at inspirere, underholde og bevæge danskerne, hvis de overhovedet kan.

“Vi tror på, at kunsten kan have en rolle at spille for mennesker, når alting er anderledes, end det plejer at være. Vores medarbejdere har lyst til at bidrage, hvor de kan, og når de ikke kan gøre det, som vi plejer, så prøver vi at gøre noget andet,” udtaler Kasper Holten, teaterchef på Det Kongelige Teater.

Det Kongelige Teater inviterer også til, at deres publikum kan henvende sig til teatret på det nye site med forslag og idéer, hvis der er noget, man gerne vil se i denne usædvanlige tid, hvor der mere end nogensinde er brug for den ro, refleksion og inspiration, kunsten kan give.

På Kunsthal Charlottenborg skulle de have vist en stor udstilling med det internationalt anerkendte kunstnerkollektiv DIS, der stod bag den seneste Berlin Biennale på Kunsthal Charlottenborg 19. marts 2020. Men da publikum nu er forment adgang fra Kongens Nytorv og Charlottenborg stiller de istedet i samarbejde med DIS, Tranen og CPH:DOX alle film og serier på streamingplatformen Dis.art gratis til rådighed for hele Danmark frem til den 1. september 2020.

Den nyudviklede streamingplatform er et forsøg på at udbrede tankerne gennem film skabt af kunstnere, filmskabere og tænkere, der alle beskæftiger dig med edutainment som fremtidens læreform. Filmene trækker på formater som dokumentarfilm, tegnefilm, madlavningsprogrammer og sponsorerede advertorials for at sætte fokus på de spørgsmål og temaer, der optager DIS netop nu: tilhørsforhold i en rodløs og netværksbaseret verden, forstadsliv, kunstig intelligens, forholdene mellem teknologi, vision og magt samt arbejdets fremtid.

Filmene på Dis.art er bl.a. skabt af Hannah Black (Storbritannien), Derek Larson (USA), Jacob Hurwitz-Goodman (USA), Ilana Harris-Babou (USA), Will Benedict (USA) & Steffen Jørgensen (Danmark), Olivia Erlanger (USA) & Luis Ortega Govela (Mexico), DIS (USA), hvis værker også indgår i den udskudte udstilling blandt filmiske miljøer og installationer på Kunsthal Charlottenborg.

Fakta

Streamingtjenesten med kunst og dokumentarfilm finder du her Dis.art

Det Kongelige Teaters sofatilbud finder du her www.kglteater.dk/xtra
Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind