Nicolai for børn - MIKRO makro - oplevelsesunivers

Et monster i blodcellen

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Puk Qvortrup15. feb 2016

Nicolai for børn er et oplevelsesunivers i Kolding. Under temaet MIKRO - makro bydes hele familien indenfor i et farverigt univers med kreative værksteder, plads til syret leg og forstørrede blodceller

Et barn og en mor træder med tilbageholdt åndedræt ud på en kæmpe glasplade svævende over et rum. “Vi er ligesom skyer,” bliver de enige om. Glaspladen fungerer som gulv til etagen under, hvor et værksted befinder sig, og børn og forældre sidder bøjet over små figurer af cykelslanger, limpistoler og dimsedutter af alskens materialer.

Vi befinder os i oplevelsesuniverset Nicolai for børn i Kolding, som er et 1300 m2 stort indendørsareal i tre etager for hele familien. Hver etage er malet i stærke farver og har spændende arkitektoniske detaljer som en grøn balkon, en miniskov og kravlehuler. Her kan man både svinge sig i lianer, tage billeder på en greenscreen, bygge figurer i ostevoks og meget andet. Uanset om man er en hoppeglad badutspringer eller en stille, spirende videnskabsmand, rummer Nicolai for børn behovet.

Læs også om kunstrundvisninger for børn på ARoS

Vi er ligesom skyer. Under skyerne befinder det kreative værksted sig.
Foto: PR-foto / Nicolai for børn
En green screen er sat op under temaet MIKRO - makro.
Foto: PR-foto / Nicolai for børn

MIKRO - makro tema

I anledning af vinterferien har Nicolai for børn leget med temaet MIKRO - makro. Temaet er udsprunget fra maven, som kulturformidler Jacob Galtung-Melchior udtrykker det:

“Vi har længe fundet det interessant at arbejde kreativt med størrelser og gøre det kunstnerisk tilgængeligt for børn ved at sætte temaet ind i en legeramme. Det har vi gjort ved at gøre de store ting små - og omvendt gøre de små ting store.”

Således kan man finde en mini-kunstudstilling, hvor stor kunst bliver gjort fysisk lille. Man kan selv lege kunstner og klippe et lillebitte lærred ud til sit billede og bygge et staffeli af ispinde. Man kan også træde ind i green screen-rummet, sætte sig på ryggen af en kæmpemyre og blive foreviget som Tommelise.

Læs også om vinterferieoplevelser på Naturhistorisk Museum Aarhus

Omvendt er den allermindste blodcelle skaleret op til en sådan størrelse, at man Iført kittel og beskyttelsesudstyr også kan tage på opdagelsesrejse inden i den og undersøge, hvilke eventyr der mon kan udspille sig der. Kulturformidler Jacob Galtung-Melchior fortæller:

“Hvis man ser på en blodcelle, har den et helt fantastisk fascinerende farvespil. Det ville vi gerne bruge i oplevelsesuniverset og gøre det tilgængeligt til børn. Derfor kan man gå på eventyr inde i selve blodcellen, og børnene er så dygtige til selv at digte videre. Jeg har set børn lege prinsesser og også være på monsterjagt derinde.”

Nicolai for børn er et oplevelsesrum på 1300 m2 med fokus op kreativitet.
Foto: PR-foto / Nicolai for børn
Tegn dig selv, din hån eller noget helt andet på Nicolais øverste etage.
Foto: PR-foto / Nicolai for børn
Der er tid til både leg og fordybelse - og rum for både mor og barn.
Foto: PR-foto / Nicolai for børn
Prøv også at udfolde dig som billedkunstner i tegnerummet.
Foto: PR-foto / Nicolai for børn

Nicolai for børn

Besøg Nicolai for børns hjemmeside her

Nicolai for børn har åbent hver dag fra kl. 10.00 - 15.00.

Adresse: Skolegade 2C • 6000 Kolding

Entre koster 40 kr. for alle

Målgruppe: 2-12 år

Facebook
Del på facebook

Puk Qvortrup

Puk Qvortrup er uddannet cand.public fra Aarhus Universitet og Danmark Medie- og Journalisthøjskole med speciale i nyheder for børn og børn som informanter. Hun er optaget af børns mediebrug, og hvilken rolle børnenes hjem spiller for børnenes blik på det omgivende samfund. Puk Qvortrup er fortaler for børns demokratiske stemme og har skrevet for bl.a. Weekendavisen og Information.
Se Puks artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København

Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind