Legoland lego Billund forlystelsespark børn atraktion

En verden af klodser

ArtikelAlt det andetSkrevet af: Marie Nyeng31. juli 2015

Legoland er en gennemført forlystelsespark, for legende og eventyrlystne børn og voksne. Når det er højsæson skal man dog huske at medbringe tålmodigheden


Det er højsæson i Legoland. Vores børn på 3,5 og 5,75 stod ved indgangen over for deres første besøg i Legoland, og faktisk overfor det første besøg i en rigtig forlystelsespark i det hele taget. Så der var høje forventninger til dagen. Selv har jeg som barn besøgt Legoland mange gange, og det ligner sig selv. Men først og fremmest ligner det Lego. En rutsjebane i Legoland er ikke bare en rutsjebane. Undervejs og overalt møder man store og små Legomodeller, som gør både mange mennesker på lidt plads og ventetid i køen mere acceptabel, også for de små.

Allerede da forlystelsesparken, åbnede i 1968, var parken velbesøgt. I den første sæson havde man budgetteret med et besøgstal på 200.000. Men 625.000 børn og voksne besøgte allerede det første år forlystelsesparken.

Legokloder og en slags kulturarv

Det design som måske nok fylder allermest for vores børn, er de ting de leger med hver eneste dag. Hos os har Legoklodserne fyldt en hel del. Som helt små legede børnene med de særligt store babyklodser med en dut på hver klods, så var det Duplo, så fandt vi vores gamle rum- og fabu-land Lego frem, og nu er den ældste blevet optaget af Lego-chima-universet.
Miniland har både tro modeller af rigtige bygninger, men der er også blevet plads til scener fra fantasiens verden.
Foto: Fine Spind - Sixten Therkildsen
De små piratskibe er en klassisk rundtosset fornøjelse.
Foto: Fine Spind - Sixten Therkildsen
Rokker og hajer svømmer rundt mellem undervandslego i Atlantis.
Foto: Fine Spind - Sixten Therkildsen
I Atlantis kan børnene komme helt tæt på kæmpe krabber, fisk og hajer.
Foto: Fine Spind - Sixten Therkildsen
For os voksne er Lego nok også en af favoritterne, når vi skal være med i legen, for det er ret sjovt at bruge en time en eftermiddag på at forvandle kassen med duploklodser til en dyrepark, en by eller noget helt andet. Alene derfor er der også noget særligt ved Legoland som forlystelsespark, fordi man kan se, at det hele er lavet af Lego.

Det kræver tålmodighed

Men selvom der er magi over Legolang allerede fra man kommer, så må man også tage en dyb indånding og finde den helt store tålmodighed frem, når det som på denne julidag er højsæson. For Legoland er populært. Ifølge Legoland selv har 80% af de besøgende også besøgt parken før, så det er et sted, man vender tilbage til.

Vi startede ud i Duploland, hvor vi skulle prøve de små flyvemaskiner. Gutterne kunne styre de små fly i karrusellen op og ned. Alt i Duploland ligner klodserne derhjemme til forveksling bare 15 gange større.
Hvis man overoverhovedet har muligheden bør man lægge sit besøg uden for højsæsonen. På Legolands hjemmeside kan man finde et købarometer, der angiver i hvilke perioder, man må forvente længere køer, på hvilke der er nogen kø, og hvornår kort kø kan forekomme. Hvis man kommer på et tidspunkt uden de meget lange køer får man helt sikkert mange flere ture for entréprisen. Lang kø betyder køer på op omkring 45 minutter.
I 2014 fik Legoland sit eget spøgelseshus ved siden af den store model af Sitting Bull.
Foto: PR-foto/ Legoland
Vikinger i Lego står klar til togt ved forlystelsen River Splash.
Foto: Fine Spind - Sixten Therkildsen

Det gik løs i 1968

Da Legoland åbnede den 7. juni i 1968 var det til et indianerland, legotoget, som stadig kører og 36.000 m2 med små huse landskaber, hejsende kraner og sejlende skibe. Det er mange af de modeller, der stadig står i Miniland, som med tiden er blevet udvidet og fornyet. I år er der også kommet scener fra Star Wars filmene ved siden af dronningens slot, Nyhavn og alle de andre små modelhuse. Heldigvis er Miniland til forskel fra alt andet i parken fri for køer, og vores to gutter var helt opslugt af de mange små scener og små skraldebiler, luftballoner og kraner, som man flere steder selv kunne starte.

Nu med levende dyr

I de seneste år er der også dukket levende dyr op blandt Legofigurerne. I forlystelsen Atlantis kommer man først ind i en lille biograf, hvor vi sammen med en Legomand sejler ned på bunden af havet på jagt efter den forsvundne by Atlantis. Efter fem minutter åbner dørene sig ind til Legolands akvarium, hvor der er tropiske fisk, hajer og rokker. Der er også Japanske kæmpe-krabber, hvoraf de største næsten var større end vores børn. Hos dem kunne børnene kravle ind under akvariet og stikke hovedet op på havbunden. 
Legotoget kørte også gæster rundt i Legoland ved åbningen af parken i 1968.
Foto: PR-foto/ Legoland
I adventureland er der en stemning af eventyr og opdagelsesrejse.
Foto: Fine Spind - Sixten Therkildsen
Inde blandt store hajer og fisk var der Legofigurer på ekspedition. En fra personalet fortalte levende vores børn, om hvordan søhestene ville være uddøde, når de blev voksne, fordi kineserne bruger dem i medicin og ødelægger de steder, de leve. Det gjorde et dybt indtryk på den knap seksårige, som vi har talt meget om siden. Legoland havde selv søheste og deres akvarium er et af de eneste steder, hvor det er lykkedes at få søheste til at yngle i fangenskab.

I den anden ende af parken besøgte vi Polarland, en blanding af et landskab med levende pingviner og en frygtindgydende rutsjebane med lodret fald og en fart på 65 km/t. Den gik vi lige udenom Faren tog den knap seksårige ind i Templet, hvor de kørte rundt imellem Legomodeller, der var som hevet ud af Indiana Jones, mens de kunne skyde efter noget. Imens tog jeg den tre-årige med i jungleracer-bådene, hvor man lige præcis skulle være en meter for at få lov til at styre racerbådene ud og ind fra den karrusel, de var fastgjort på. Det var en ret sej ting, at kunne fortælle sin storebror om, når man nu ikke kunne nå at komme igennem køen efter Templet.

Læs mere om Legolands forskellige forlystelser og se kø-barometeret på www.Legoland.dk
Facebook
Del på facebook

Marie Nyeng

Chefredaktør og kulturjournalist
Marie Norman Nyeng er uddannet Cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og er fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har arbejdet med journalistik og formidling af kultur, holdt foredrag og undervist kunstnere i at skrive og markedsføre sig.
Se Maries artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København





Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind