Kulturspind - kulturkalender |  Blachman |  Lollike | Lydmor | Glenn Bech | Gudrun Hasle |
OmtaleSkrevet af: Fine Spind03. nov 2022

Nye Kulturspind-magasiner på gaden nu

Nye Kulturspind-magasiner på gaden nu</br></br>Foto: Marie Nyeng
Foto: Marie Nyeng
Nu er de nye udgaver af Kulturspind Aarhus og Kulturspind København på gaden.
Denne gang pryder musikeren Lydmor vores forside i både Aarhus og København. Normalt er Lydmors univers elektronisk, men på sit nye album er hun gået den akustiske vej. Hun isolerede sig i en måned på den norske ø Gisne for at indspille albummet Nimue. Det fortæller hun om i interviewet, hvor hun også fortæller, hvordan hun gerne vil inspirere os til at turde vise vores skrøbelighed.

En anden kunstner, som ikke er bange for at vise os sine skrøbelige sider er billedkunstner Gudrun Hasle. Hendes værker er fulde af broderede tekster med om store svære sider af livet - fyldt med stavefejl. Hun bruger nemlig aktivt sin ordblindhed i sin kunst, hvor temaerne blandt andet er at være kvinde og være mor. Mens vi talte med hende, sad hun og syede på et værk om sit klimamareridt. Og hun er faktisk ikke den eneste ordblinde kunstner i de nye magasiner.

Thomas Blachman fortæller nemlig også i vores interview med ham om, hvordan det har været en gave for ham at være ordblind. Der er store armbevægelser i Thomas Blachmans talestrømme og i hans musik. Lige nu er han aktuel med sin første udgivelse af dramatisk kompositionsmusik - og den er elektronisk.

I år fejres 300 året for dansk teater. I vores tid er Christian Lollike en af scenekunstens mest markante stemmer. Han har lagt arm med Holberg og nu er han aktuel med sin første biograffilm; Kagefabrikken. I vores interview med ham fortæller han både om, hvordan David Lynch blev den helt store inspiration for ham som ung, og hvorfor pigegarder er noget af det mest uhyggelige.

Du kan også læse et stort interview med den prisvindende forfatter Glenn Bech, som ikke vil skamme sig over sin opvækst. Han udgiver nu et manifest om samfundets uligheder. Her rusker han op i vores forestillinger om lige muligheder i Danmark.

Som altid er der også en masse kort og godt om aktuel kultur. Bagerst i magasinerne finder du den store kulturkalender med aktuelle kulturtilbud.

Du finder Kulturspind København på Kulturinstitutioner i og omkring København, på biblioteker, udvalgte Irma og Superbrugsen-butikker, udvalgte boghandlere og cafeer.

Du finder Kulturspind Aarhus på Kulturinstitutioner i og omkring Aarhus, på biblioteker, udvalgte Superbrugsen, Menu og Rema 1000-butikker, udvalgte boghandlere og cafeer.
Nye Kulturspind-magasiner på gaden nu</br></br>Foto:
Foto:
Nye Kulturspind-magasiner på gaden nu</br></br>Foto:
Foto:
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind