Verdenslitteratur med islandske myter på Møn, Gerður Kristný
NyhedSkrevet af: Denni Ian08. okt 2019

Verdenslitteratur med islandske myter på Møn

Siden 2000 har Møn hvert år budt på Verdenslitteratur. I år kan man komme helt tæt på islandske Gerður Kristný den 12. og 13. oktober
Verdenslitteratur med islandske myter på Møn</br></br>Foto: PR-Foto / Verdenslitteratur
Foto: PR-Foto / Verdenslitteratur
Konceptet ’Verdenslitteratur på Møn’ er simpelt. Én enkelt forfatter er inviteret til Møn i to dage, for at tale om sit forfatterskab. I år er det den islandske forfatter Gerður Kristný, der den 12. og 13. oktober vil tale med en ny moderator hver dag for at bringe nye aspekter, facetter og tematikker frem. Undervejs vil der også være livemusik og oplæsning.

I 2000 løb Verdenslitteratur på Møn af stablen for første gang. Den første forfatter, der blev inviteret til Møn, var den verdenskendte tyske forfatter Günter Grass, der samme år modtog nobelprisen i litteratur. Med få undtagelser har ’Verdenslitteratur på Møn’ primært præsenteret forfattere fra Norden.
Foto: PR-Foto / Verdenslitteratur
Foto: PR-Foto / Verdenslitteratur
Gerður Kristný debuterede i 1994 med digtsamlingen ‘Ísfrétt’ og fik sit gennembrud med ‘Blóðhófnir’ (Blodhingst, 2011), der udover at modtage en række priser også fik hende nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. I år er hun aktuel med bogen ‘Sjælemesse’. I Sjælemesse følger Gerður Kristný den gamle islandske tradition med at efterlade sten ved gravsteder. Men i stedet for sten placerer hun litteraturen hos ofrene: der er efter islandsk skik rejser et mindesmærke over kvinder, der gennem historien er blevet voldens og magtens ofre. I sit forfatterskab tager Gerður Kristnýs udgangspunkt i de islandske fortælletraditioner med sagaerne og den gamle Edda-digtning. Hun sætter nordiske myter sammen med aktuelle problemstillinger fra hendes samtid. På Møn taler Gerður Kristný med litteraturhistoriker Erik Skyum-Nielsen den 12. oktober, og med forfatter og oversætter Shadi Angelina Bazeghi den 13. oktober.

Gerður Kristný fremfører sammen med ensemblet ALDA Orchestra (Island/UK) også hele sin digtsamlingen ‘Drapa’ med musik.
Foto: PR-Foto / Verdenslitteratur
Foto: PR-Foto / Verdenslitteratur

FAKTA


Program:
Lørdag den 12. oktober
Kl. 14 - 17.30 Gerður Kristný i samtale med litteraturanmelder og oversætter Erik Skyum-Nielsen om forfatterskabet med referencer til Islands litterære tradition, samt opførelse af værket "Drapa" med ALDA Orchestra med oplæsning på dansk af Gerður Kristný.
Søndag den 13. oktober
Fra kl. 12 mulighed for frokost i restauranten (forudbestilles).
Kl. 14 - 17.30 Gerður Kristný i samtale med digter og oversætter Shadi Angelina Bazeghi om forfatterskabet med vægt på blandt andet nordisk mytologi og feminisme, samt opførelse af værket "Drapa" med ALDA Orchestra med oplæsning på dansk af Gerður Kristný.
Sted: Fanefjord Skovpavillon, Fanefjord Skovvej 6, 4792 Askeby, Møn.
Følg med Facebook og Instagram
Facebook
Del på facebook
Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Seneste anmeldelser
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind