Sonja Lillebæk Christensen, Benedikte Bjerre og Kaspar Bonnén udvalgt af SMK corona kunst

Tre kunstnere udvalgt til at skabe kunst til eftertiden om corona

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 25 Aug 2020

Tre kunstnere udvalgt til at skabe kunst til eftertiden om corona

Billedkunstnerne Sonja Lillebæk Christensen, Benedikte Bjerre og Kaspar Bonnéner blevet udvalgt af Statens Museum for Kunst til fortolke coronakrisen til eftertiden
Tre kunstnere udvalgt til at skabe kunst til eftertiden om corona</br>Sonja Lillebæk Christensen, Benedikte Bjerre og Kaspar Bonnén skal fortolke coronakrisen i storstilet kunstprojekt.</br>Foto: Christian Schmidt Rasmussen, Inga Danysz og Erika Svensson (Fine Spind)
Foto: Christian Schmidt Rasmussen, Inga Danysz og Erika Svensson (Fine Spind)
Se store billeder her →
Sonja Lillebæk Christensen, Benedikte Bjerre og Kaspar Bonnén skal fortolke coronakrisen i storstilet kunstprojekt.

Hvordan ser en kunstnerisk respons på coronakrisen ud? Det skal tre toneangivende kunstnere nu give deres bud på. Siden den 12. maj har alle interesserede haft mulighed for at dele deres tanker om coronakrisen sammen med et billede af deres hånd på den digitale platform Berørt. Her har almindelige danskere blandt andet skrevet: ”At vi er en del af noget større, vi skal være fælles om. At vi skal passe på hinanden”, ”Tiltrængt pause for naturen”, ”Angst for, hvad det ender med. Længes efter at være sammen med familie”.

Over 1 million kr. til projektet

De mange uploadede hænder og tilhørende tanker bliver nu overdraget til Statens Museum for Kunst, der har inviteret tre kunstnere til at komme med en kunstnerisk fortolkning af, hvordan det er at være berørt af corona. Valget af kunstnere er faldet på Sonja Lillebæk Christensen, Benedikte Bjerre og Kaspar Bonnén. De tre kunstnere arbejder i vidt forskellige medier, men de deler en refleksiv tilgang til verden omkring dem, ofte med fokus på dagligdag og relationer.

For hvert billede af en hånd, som er blevet delt, har Coop doneret 5 kroner til Røde Kors som hjælp til de mest udsatte under coronakrisen og til kunstnerne. Med en samlet donation på over 1 million kroner er Coop med til at støtte Røde Kors’ arbejde med de mest udsatte corona-ofre og finansiere de kunstværker, der offentliggøres næste forår.

Kunstnerne får adgang til databasen med uploadede hænder og tanker og kan bruge dem som inspiration eller materiale i udviklingen af deres værker. Resultatet bliver tre helt nye værker, der hver især giver et perspektiv på corona og krisens konsekvenser i en tid, hvor vi måtte undvære sociale aktiviteter, fysisk kontakt, nærhed og berøring.

Værkerne kan opleves rundt omkring i Danmark

11. marts 2021, på årsdagen for det pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen varslede nedlukning af Danmark, er værkerne klar til at blive præsenteret i SMK’s museumshave, hvor alle interesserede kan kigge forbi.

Derefter tager værkerne på rejse rundt i Danmark. Udstillingen vises udendørs på fire forskellige institutioner frem til slutningen af oktober 2021.

SMK's museumshave: 11. marts – 2. maj 2021
Kunsthal Aarhus, Skulpturparken: 9. maj – 21. juni 2021
SMK Thy: 26. juni – 15. august 2021
BRANDTS: 19. august – 25. oktober 2021

Se også: I værkstedet hos Kaspar Bonnén

Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind