Tre kunstnerdrevne udstillingssteder modtager BKF-prisen - Skovsnogen, Til Vægs og f.eks.

Tre kunstnerdrevne udstillingssteder modtager BKF-prisen

Kort og godt Skrevet af: Fine Spind 17 Jun 2020

Tre kunstnerdrevne udstillingssteder modtager BKF-prisen

De tre alternative udstillingsplatforme ‘Skovsnogen’ ved Herning, ‘f.eks.’ i Aalborg og Til Vægs i København modtager BKF-prisen fra Billedkunstnernes Forbund
Tre kunstnerdrevne udstillingssteder modtager BKF-prisen</br>Rikke Ehlers Nilsson og Scott William Raby fra platformen f.eks., Mette Nisgaard Larsen, Karoline W. Andersen og Søren-Emil Schütt fra Til Vægs, Nis Rømer formand i BKF, Aksel Kror, René Schmidt og Jørn Lindhardtsen fra Skovsnogen – Deep Forest Artland.</br>Foto: Rine Rodin og BKF
Foto: Rine Rodin og BKF
Se store billeder her →
Rikke Ehlers Nilsson og Scott William Raby fra platformen f.eks., Mette Nisgaard Larsen, Karoline W. Andersen og Søren-Emil Schütt fra Til Vægs, Nis Rømer formand i BKF, Aksel Kror, René Schmidt og Jørn Lindhardtsen fra Skovsnogen – Deep Forest Artland.
Rundt omkring i hele Danmark er der kunstnere, som ikke alene selv skaber kunst, men som også driver udstillingssteder. Her er der ofte fokus på det aller nyeste og ofte mest eksperimenterende indenfor samtidskunsten. Og det sætter Billedkunstnernes Forbund hver år fokus på, når de uddeler BKF-prisen til Årets Kunstnerdrevne Udstillingssted. Prisen blev i år givet til tre meget forskellige udstillingsplatforme.

Nis Rømer, som er formand for Billedkunstnernes Forbund siger:
“Nogle af de steder, juryen har set på, er lavet af det stof som kunsthistorien bliver skrevet af. Unikke fortællinger om den tid, vi er i, og om de emner, der driver kunstnere til et årelangt engagement i et emne, en sag eller nogle æstetiske udforskninger, som verden endnu ikke har set.”

Det ene sted, som modtog prisen var Skovsnogen, som ligger langt ude i en skov ved Døvling syd for Herning. Her har kunstnerne René Smith, Aksel Kror og Jørn Lindhardtsen de seneste ti år drevet et udstillingssted som ikke ligner noget andet. Skovsnogen strækker sig igennem skoven og præsenterer skulpturer og landart af både etablerede kunstnere og nye talenter. Stedet har hele 25.000 besøgende årligt.

Noget længere nord på i Aalborg på holder kunstnerne bag udstillingsstedet ‘f.eks.’ til. Rikke Ehlers Nilsson og Scott William. De har ikke noget fast udstillingssted men arrangerer udstillinger og kunstarrangementer rundt omkring i Aalborg og har også arbejdet sammen med Aalborg Universitet, boligforeninger og Aalborgs kulturinstitutioner. Senest har de lavet vandringer under titlen ‘7 Walks: From Albisola to Læsø’ med kunstnerne Vermeir & Heiremans (BE) og Luke Mason (UK).

Den sidste af de tre prismodtagere holder til i hovedstaden. Til Vægs har skabt kunst mellem hverdag og boligblokke i Lundtoftegade på Nørrebro. Udstillingsstedet består simpelthen af 7 udendørs diodeskærme, der hænger på de store almene boligblokke på AKB Københavns 49860 m2 store boligområde i Lundtoftegade. Lundtoftegade er på ghettolisten, hvilket ifølge Til Vægs ufrivilligt gør området til en slags socialt eksperimentarium. Folkene bag er: Mette Nisgaard Larsen, billedkunstner og boligsocial medarbejder i Lundtoftegade, Søren-Emil Schütt, beboer og formand i Lundtoftegade og Karoline W. Andersen, beboer i Lundtoftegade. De siger selv: “En af de måder vi har valgt at gribe det an på, er at tage kunstens potentiale alvorligt og bruge den som et aktivt redskab i den virkelighed som vi befinder os i og vi har derfor gjort Lundtoftegades enorme betonhøjhuse til en smuk motor der pumper kunst ud i verden.

Med BKF-prisen følger en check på 25.000,- der stammer fra billedkunstens kollektive ophavsretsmidler i VISDA samt vinderstatuetten Artistrun Space skabt af skulptør og billedkunstner Anders Bonnesen.

Læs mere om BKF-prisen HER

Læs mere om de tre steder og se deres aktuelle udstillinger og projekter på:
www.f-x.dk
www.tilvaegs.com
www.deepforestartland.dk/
Del på facebook
Facebook
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind