Pede B og Aarhus Jazz Orchestra skal til Danmarks Grimmeste Privatfest

Pede B og Aarhus Jazz Orchestra skal til Danmarks Grimmeste Privatfest

MusikSkrevet af: Teodora Biberovic 04 Sep 2018
Del på facebook
Facebook

Pede B og Aarhus Jazz Orchestra skal til Danmarks Grimmeste Privatfest

Ved Danmarks Grimmeste Privatfest kan du opleve en fusion af to vidt forskellige musikstilarter, når Pede B sammen med Aarhus Jazz Orchestra går på scenen på Atlas

Den aarhusianske festival GrimFest startede som en stor havefest med 500 gæster på Grimhøj Gård. Siden dengang har festivalen støttet det spirende musikmiljø og skabt intime rammer for deres gæster. Til september vil GrimFest for første gang flytte den hyggelige festival-stemning fra Grimhøj Gård indendørs, og omdanne koncertrummet på Atlas til en dagligstue.
GrimFest startede som en stor havefest med 500 gæster på Grimhøj Gård.
Foto: Bjørn Giesenbauer
Aarhus Jazz Orchestra har spillet mange anmelderroste koncerter.
Foto: Per Bergmann

I en hjemlig og intim atmosfære kan man opleve Aarhus Jazz Orchetra i selskab med freestyle rapperen Pede B. Det bliver en fusionering udover det sædvanlige, når deres to vidt forskellige musikalske stilarter tørner sammen. Selvom der tilsyneladende er langt fra hip hop til bigband jazz, så er Pede B netop kendt for sin evne til at improvisere, hvilket også er noget af det, der kendetegner jazzmusikken.

Aarhus Jazz Orchestra har spillet mange anmelderroste koncerter, både herhjemme og i udlandet. Derfor er Pede B samtidig en smule nervøs for at spille med det store bigband. “De her musikere er simpelthen så dygtige, at jeg nærmest får præstationsangst af at skulle optræde med dem,” fortæller han om Aarhus Jazz Orchestra. Freestyle rapper Pede B er også selv blevet rost for sin fængende og nærværende live-performance, blandt andet da han i 2015 indtog scenen til Roskilde Festival.

 

GrimFest flytter den hyggelige festival-stemning indendørs til Danmarks Grimmeste Privatfest.
Foto: PR-foto
Freestyle rapper Pede B er kendt for sin evne til at improvisere.
Foto: Oliver Sichlau
For Danmarks vindende rapper Pede B, er det også en helt særlig oplevelse, at skulle spille sammen med Aarhus Jazz Orchestra. ”Jeg kommer jo oprindeligt fra den del af hiphopscenen, hvor vi spillede til bittesmå hiphop-jams... Men det her er bare endnu større, så det er fantastisk at føle, man endnu engang kaster sig ud i en forøgelse af opsætningen,” fortæller Pede B om den unikke koncertopsætning til Danmarks Grimmeste Privatfest.

Fakta:

Festivalen GrimFest foregår hvert år i den første weekend i august ved Grimhøj Gård i Brabrand.

Peter Ankjær Bigaard, kendt som Pede B, er en freestyle rapper fra Ballerup. Han er den første, som har vundet MC’s Fight Night hele tre gange - i årene 2005, 2007 og 2009.

Aarhus Jazz Orchestra er dannet i 1977. Orkestret er blevet hyldet ved Danish Music Awards Jazz 2016 for Jakob Buchanans Buchanan Requiem, som vandt i kategorierne Årets Danske Jazzkomponist og Årets Danske Jazzudgivelse.

Torsdag den 6. september kl. 22 afvikles Danmarks Grimmeste Privatfest på Atlas, i samarbejde med Atlas & VoxHall, GrimFest og Aarhus Jazz Orchestra.
Del på facebook
Facebook

Teodora Biberovic

Kulturjournalist og skribent
Teodora Biberovic har en bachelorgrad i Litteraturhistorie med tilvalg i Kognitiv Semiotik fra Aarhus Universitet. Gennem sin uddannelse har hun arbejdet meget med fransk litteratur og eksistentialismens grundtanker. Derudover har hun en stor kærlighed til de satiriske og realistiske fortællinger fra 1800tallets England.
Se Teodoras artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind