4 anbefalinger til Louisiana Literature 2018

4 anbefalinger til dette års Louisiana Literature

LitteraturSkrevet af: Anna Schmidt Andersen 16 Aug 2018
Del på facebook
Facebook

4 anbefalinger til dette års Louisiana Literature

I år præsenterer Louisiana Literature endnu engang et tætpakket og alsidigt program, der indeholder alt fra danske debutanter til store internationale navne. Hele herligheden foregår i de sædvanlige smukke omgivelser i Humlebæk over fire dage på fire forskellige scener.

Her følger fire anbefalinger til en af årets største litteraturbegivenheder.

Mikael Bertelsen interviewer danske debutanter

Traditionen tro interviewer 24syv-bossen et hold ekstra lovende debutanter. Dette år får han nok at se til med en stærk trio bestående af Julie Mendel, Joakim Vilandt og Emma Bess. Vilandt debuterede i august 2017 med det eksperimenterende værk Cassandra, Mendel fulgte lige i hælene med det poetisk orienterede kortprosaværk Relikvie i september, mens Bess debuterede i begyndelsen af 2018 med novellesamlingen Mødre, døtre søstre.

De tre værker er alle nominerede til Bodil og Jørgen Much-Christensens Debutantpris, og de har modtaget strålende positive anmeldelser over hele linjen. Hvor Rosinanteforfatteren Bess holder sig til novellegenren, breder både Vilandt og Mendel fra forlaget Gladiator sig ud over både poesi og prosa i deres genreudfordrende værker. Mikael Bertelsen skal med andre ord anstrenge sig ualmindeligt meget, hvis det her skal blive kedeligt.

Torsdag d. 23. august kl. 20 på Parkscenen

Læs også Julie Mendels digtsamling er en reportage fra kanten ★ ★ ★ ★ ★ ☆

Læs også: INTERVIEW - Emma Bess skriver for at forstå

Julie Mendel bliver interviewet af Michael Bertelsen på Louisiana Literature.
Foto: Michella Bredahl
Emma Bess debuterede med novellesamlingen Mødre, døtre søstre i år.
Foto: Laila Meilandt

CAConrad og Caspar Eric

Den amerikanske digter CAConrad, der ellers slæber rundt på noget af et bagkatalog, udkom for første gang i dansk oversættelse på Ovo Press i 2017 med den vilde, voldsomme og absurde Franks bog. Politikens Mikkel Krause Frantzen gav Franks bog fem hjerter, og kaldte den “en af de smukkeste bøger, du kommer til at læse i år.” Om fredagen kan CAConrad opleves i samtale med Caspar Eric, der tidligere har deltaget i CAConrads poesiworkshops. OBS: CAConrad er tilstede på festivalen både torsdag, fredag og lørdag, så der er rig mulighed for at opleve ham i forskellige sammenhænge.

Fredag d. 24. august kl. 16.15 på Villascenen

Læs også interview med Caspar Eric
Caspar Eric kan opleves sammen med CAConrad på Louisiana Literature 2018
Foto: Kulturmagasinet Fine Spind
Copyright Kulturmagasinet Fine Spind
Louisiana Literature foregår torsdag den 23. august til søndag den 26. august 2018
Foto: Klaus Holsting

Virginia Woolfs Orlando i teaterudgave

Virginia Woolfs eksperimenterende roman Orlando fra 1928 sættes til september op på Betty Nansen Teateret. På Louisiana Literature er det dog muligt at se en særlig versioneret uropførelse af stykket, der er instrueret af Elisa Kragerup. Orlando er en sprudlende kavalkade af skæve eksistenser og vilde røverhistorier, der med sin udforskning af det grænseløse køn stadig er uendeligt aktuel i 2018. Medvirkende: Maria Rossing, Mikkel Arndt, Tina Gylling, Xenia Noetzelmann og Anton Hjejle.

Fredag d. 24. august kl. 18.00 på Villascenen
Dorthe Nors har været indstillet til den prestigefulde Man Booker International Prize.
Foto: Petra Kleis
Jakim Vilandt kan opleves på Louisiana Literature 2018.
Foto: Sofie Amalie Klougart

Dorthe Nors og Gunnhild Øyehaug

Flere skandinaviske forfattere nyder i disse år stor opmærksomhed fra et internationalt publikum, og to af dem er danske Dorte Nors og norske Gunnhild Øyehaug. Nors har været indstillet til den prestigefulde Man Booker International Prize for sin roman Spejl, skulder, blink, ligesom en af novellerne fra hendes seneste roman Kort over Canada for nyligt har været publiceret i det amerikanske tidsskrift The New Yorker. Samme tidsskrift er ligeledes begejstret for den norske forfatter Gunnhild Øyehauge, hvis seneste novellesamling Knutar i sin engelske oversættelse er blevet rost til skyerne i det amerikanske tidsskrift. De to forfattere kan opleves sammen på festivalens sidste dag. OBS: Knutar udkom i dansk oversættelse i juni 2018, og Dorthe Nors Kort over Canada udkommer d. 23. august.

Søndag d. 26. august kl. 14.00 på Parkscenen

Fakta:

Louisiana Literature foregår på
Louisiana Museum of Modern Art, Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Tidspunkt: Torsdag d. 23. august til søndag d. 26. august 2018. Torsdag kl. 16.30-22.00, fredag kl. 12.30-23.00, lørdag-søndag kl. 12.00-18.00.

Entré til museet giver gratis adgang til festivalen. Entrébilletter kan købes online eller på museet. Entrébillet til alle fire festivaldage koster 185 kr.

Det fulde program kan læses her: https://www.louisiana.dk/det-sker/louisiana-literature

Topfoto: Klaus Holsting

Del på facebook
Facebook

Anna Schmidt Andersen

Anna Schmidt Andersen er cand.mag. i Dansk med tilvalg i Litteraturvidenskab fra KU. Hun elsker at støve rundt i den danske litteraturhistorie og har skrevet speciale om Herman Bang. Derudover har hun også næse for debutanter, undergrundsforlag og islandsk litteratur. Hun arbejder med litteraturformidling og har skrevet anmeldelser for Modspor og Litteraturmagasinet Standart.
Se Annas artikler her →
Feature artikler
Kulturspind magasin - på gaden nu
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind