5 anbefalinger til Louisiana Literature

Fem anbefalinger til Louisiana Literature

OmtaleLitteraturSkrevet af: Rikke Engsig Nielsen10. aug 2021
Igen i år kan du opleve en lang række danske, nordiske og internationale forfattere live, når Louisiana Literature afholder deres årlige litteraturfestival. Med interviews, samtaler og oplæsninger indtager både danske debutanter og store internationale forfattere de smukke omgivelser ved parkscenen på plænen foran Øresund. Festivalen afholdes i en alternativ udgave i år, hvor programmet fordeles over tre uger, fra den 10. til den 29. august, i stedet for det velkendte format over fire dage.

Læs med her og få fem anbefalinger til dette års største litteraturoplevelser.

Suzanne Brøgger ‘Med egen hånd’

Suzanne Brøgger kan opleves live på Parkscenen, hvor hun fortæller og læser op fra sin seneste bog, essaysamlingen ''Med egen hånd'. I bogen, som er en blanding af essays, journalistik og fiktive fortællinger, undersøger hun tidens aktuelle temaer i dialog med sit eget liv og sine tidligere værker. Bogens i alt 27 tekster er grundige refleksioner og diskussioner over alt det, vi kender Suzanne Brøggers bedst for: Kønsroller, kærlighed, familie, kvinder, mænd, parforhold, #metoo, seksualitet, kunst, poesi og politik. Og så er hun blevet 4850 år ældre og klogere, siden hun debuterede med 'Fri os fra kærligheden' i 1973. Til festivalen kan du se frem til at møde kvinden med kvindefrigørelsen, som gennem tiden har udfordret seksualitet, parforhold, familieformer, kultur og autonomi - og som aldrig har været bange for at blive klogere og ændre sin holdning.

Tirsdag den 10. august kl. 16:30 på Parkscenen

Jamaica Kincaid

Den verdensberømte forfatter og nobelpriskandidat Jamaica Kincaid kan også opleves på Louisiana Literature. Hun forlod som 16-årig sit hjemland Antigua i Caribien, flyttede til New York, blev journalist og forfatter og kom aldrig tilbage. Men i sit forfatterskab trækker hun på sine erfaringer fra barndommen i Caribien. Hun skriver om sin opvækst, om piger og kvinders vilkår i et mandsdomineret og kolonialistisk samfund og om et kompliceret forhold til moderen. To af Jamaica Kincaids romaner, 'Annie John' fra 1985 og 'Lucy' fra 1990 er netop i år blevet relanceret. Hun regnes endda for at være en af spidskandidaterne til Nobelprisen i litteratur. Der er rig mulighed for at opleve den litterære stjerne til Louisiana Literature, hvor hun både optræder tirsdag den 10. og onsdag d. 11. august.

Tirsdag den 10. august kl. 19:30 og onsdag d. 11. august kl. 18:00 på Parkscenen

Debutant-maraton med Mikael Bertelsen

Louisiana Literature præsenterer også et hold af de mest spændende unge, litterære debutanter. I år bliver de præsenteret af Mikael Bertelsen, som på scenen får besøg af intet mindre end otte af sæsonens danske debutanter, når han afholder debutant-maraton på Parkscenen. Mød blandt andet Maria Hesselager, som er aktuel med debutromanen 'Jeg hedder Folkvi'. Romanen er en fri fortolkning af den tidlige vikingetid og handler om mytologi og grænseløs søskendekærlighed. Du præsenteres også for Glenn Bech, som har skrevet romanen ‘Farskibet’, som handler om faderens fravær, efter at han har taget sit eget liv. Glenn Bechs debut er blandt andet blevet kaldt ”en rasende flot debut” og ”et enormt ambitiøst kampskrift”. Til debutant-maratonet kan du også opleve Deniz Kiy, Rasmus Daugbjerg, Anna Rieder, Lasse Raagaard Jønsson, Alexander Mayah Larsen og Fine Gråbøl, som alle er lovende og anmelderroste debutanter.

Torsdag den 12. august klokken 19:30 på Parkscenen

Lydia Sandgren og Amalie Langballe

Til Louisiana Literature kan du i år møde den svenske forfatterinde Lydia Sandgren. Hun har skrevet en 700 siders lang roman, som har vundet den største svenske litteraturpris 'August-prisen'. Det tog Lydia Sandgren 10 år at skrive romanen 'Samlede værker', som nu bliver hyldet af anmelderne som ”medrivende, morsom og menneskeligt gribende” og ”vidunderligt opstyltet og uprætentiøs”. Den svenske stjernes murstensroman er en dannelsesroman og en historie om kærlighed og venskab, om ansvar og svigt. Den er på samme tid dannende, gribende og underholdende. Oplev Lydia Sandgren live lørdag den 14. august, hvor hun optræder alene, eller fredag den 13. august, hvor hun bliver interviewet af sin danske forfatterkollega Amalie Langballe, som i 2019 udgav den anmelderroste debutroman 'Forsvindingsnumre'.

Fredag den 13. august kl. 19:30

Olga Ravn og Pia Fris Laneth i samtale om moderskab

I 'Mit Arbejde' skriver Olga Ravn råt, ærlig og modigt om moderskab og gør op med den idealiserede fortælling om den lykkelige mor. Hun skriver om at blive væltet omkuld, at miste sig selv, om angst og fødselsdepression – og hun blander genrerne og skriver om alle erfaringerne i en fragmenteret form med både prosa og lyrik, digte, essays og drama. Med 'Mit arbejde' skriver Olga Ravn sig ind i en litterær tendens med andre forfatterinder som Dy Plambeck, Maja Lucas og Cecilie Lind, hvor kvinder skriver om det svære, grimme og skrækindjagende moderskab. På festivalen kan du opleve Olga Ravn i en samtale med forfatter og kvinde-historiker Pia Fris Laneth, som selv har skrevet og afsøgt moderskabserfaringerne, ikke mindst i sin bestseller 'Lilys Danmarkshistorie'.

Tirsdag den 24. august kl. 17:00 på Parkscenen

 

Hele programmet kan ses hos Louisiana her

 

Topfoto: Louisiana - Klaus Holsting

Facebook
Del på facebook

Rikke Engsig Nielsen

journalist
Rikke Engsig Nielsen har en bachelor i Nordisk Sprog og Litteratur og studerer på kandidatuddannelsen i Analytisk Journalistik på Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hendes hjerte banker især for ny nordisk skønlitteratur, autofiktion og for alle de kulturprodukter, der kommer ind under huden på karaktererne og gør os klogere på, hvad det vil sige at være et menneske.
Se Rikkes artikler her →
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København





Fik du læst
Find vores trykte magasin Kulturspind i byen i Aarhus og København
Sponsoreret indhold
Kulturspind magasin
Nyheder
Læs også
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk
Kulturmagasinet Fine Spind
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Tlf: 25826669
SE-nr.: 35797602

Pressemeddelelser og andet sendes til:
info@finespind.dk

Kontakt om annoncering:
annoncer@finespind.dk

Alle artikler - copyright © Fine Spind
Alle artikler - copyright © Fine Spind